Verder vindt u bij Kachels Kerkhofs tevens allerhande houtkachels afgewerkt in staal, ijzer of speksteen. Deze houtkachels hebben een rendement van 50 tot 80%, daar waar een open haard slechts over 10 tot 20% beschikt.
Het nadeel van een gesloten kachel is dat het vlammenspel niet te zien is, daarom zijn deze moderne houtkachels steeds voorzien van een glazen deur.

De houtkachels hebben bovendien niet enkel een hogere verbrandingstemperatuur in de stookkamer (ongeveer 600 tot 700°), maar de afvoer van rookgassen wordt tevens omgeleid waarna de vlammen worden teruggekaatst richting stookkamer. De voorverwarmde luchtstroom zorgt op zijn beurt voor een zuiver kijkvenster en een zo heet mogelijke verbranding.

Aarzelt u dus niet ons te contacteren. Wij staan uiteraard graag tot uw dienst met het verstrekken van bijkomende informatie of het opmaken van een offerte op maat.

 

Herstellingen en onderhoud

U kunt bij Kachels Kerkhofs ook terecht voor herstelling en onderhoud aan uw kachel.
Contacteer ons voor meer info.


Kachels Kerkhofs, Kattestraat 5 - 3900 Overpelt, Ligging, Tel.: 011 80 12 65, info@kachels-kerkhofs.be, BTW: BE0640.583.842,